Къде трябва да учите кино в най-добрите филмови училища в света?

share

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Понастоящем секторът на киното и развлеченията е една от най-търсените индустрии. Много млади хора желаят да станат актьори в киното. Много други се стремят да работят във филмовата индустрия на различни позиции.

В резултат на това по света са се появили множество филмови училища. Въпреки това, за да се развият необходимите умения, е необходимо да се запишете във филмово училище с най-висок рейтинг.

Най-добрите филмови училища в света

Училище за кинематографични изкуства USC в Съединените американски щати

През 1929 г. е основано известното филмово училище. Седалището му се намира в Лос Анджелис, Калифорния. Предлагат се програми за обучение в областта на киното, анимацията, телевизията и интерактивните медии. Много от неговите възпитаници са станали успешни режисьори, актьори и продуценти във филмовата индустрия. Филмовото училище постоянно заема първите места в класациите благодарение на високия си успех.

Американски филмов институт в Съединените щати

На 5 юни 1967 г. е създадено филмовото училище. То също е базирано в Калифорния. То предлага обучение в шест различни области на филмовото изкуство. Сред тях са дизайн на продукцията, режисура, монтаж, продуциране, сценарий и операторско майсторство.

Преподавателите, които работят тук, са доста компетентни, а инфраструктурата е отлична. В резултат на това децата получават висококачествено образование.

Съединените щати, кино и телевизия

Училището по театър, кино и телевизия към Калифорнийския университет е университетска секция. През 1947 г. е създаден държавният университет. В него се провеждат курсове по театър, телевизия и кино. Освен това в училището се намира втората по големина архивна колекция от медийни предмети в Съединените щати.

Това е още едно филмово училище, базирано в Калифорния. То е основано през 1961 г. Уолт Дисни основава това известно училище. То предлага дипломи за бакалавър и бакалавър по анимация на герои. Предлагат се и магистърски програми по режисура, кино, видео и експериментална анимация.

Ню Йоркска филмова академия (NYFA)

Престижната филмова академия има локации в Ню Йорк, Маями и Лос Анджелис. Основана е през 1992 г. Джери Шерлок, бивш филмов и телевизионен продуцент, основава филмовата академия. Тя предлага програми за обучение по режисура, продуциране, сценарий и операторско майсторство. Освен това предлага курсове по цифрово редактиране, 3D анимация, създаване на игри, виртуална реалност и различни други дисциплини.

Филмово училище в Торонто, Канада

Филмовото училище в Торонто се намира в град Торонто, провинция Онтарио, Канада. То предлага разнообразни програми за дипломиране в областта на киното, развлеченията, видеоигрите и модата. В тези класове се усъвършенстват творческите способности на учениците.

Център за изграждане на кинематографичен капацитет в Мексико

През 1975 г. е основан Центърът за кинематографичен капацитет (Centro de Capacitacion Cinematografica – CCC). В него се преподават както практически, така и теоретични аспекти на кинематографията и актьорското майсторство. Освен това институцията осигурява техническо обучение в сектора. Центърът разполага с добре развита инфраструктура. Разполага с цялото необходимо оборудване за обучението на студентите.

Сред тях са уникално оборудване за звук, камера и осветление. В резултат на това учениците в това училище придобиват ценен практически опит в областта.

Национално драматично училище на Индия

В Ню Делхи, Индия, се намира Националното училище по драматургия. То е основано през 1959 г. След това през 1975 г. то става самостоятелно училище. В него се провеждат специални курсове по актьорско майсторство и режисура за ученици. От това учебно заведение са излезли няколко известни индийски актьори.

Съединените щати: Филмово училище в Колорадо

В Денвър се намира престижно филмово училище. То е основано през 1993 г. Във филмовото училище се предлагат различни специализирани курсове по кино и актьорско майсторство. Преподавателите му са с богат опит и знания.

Съдържанието на курсовете в училището се актуализира редовно. Освен това учениците се обучават по най-съвременните методи.

В заключение ще кажем, че по света има няколко отлични колежа за сценични изкуства. Ако кандидатствате в някой от тях, ще сте една крачка по-близо до това да станете велик артист!

Categories

Trending posts