Какво трябва да знаете, преди да завършите кино

share

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Специалистите по филмово, видео и фотографско изкуство прекарват много време в изучаване на производството на филми. Те придобиват познания за техниките за предпродукция, включително разкадровка и бюджетиране, производствени техники като работа с камерата и актьорска режисура и постпродукционен монтаж. Студентите в тази област са подготвени за работа като режисьори, продуценти и други критични позиции в продуцирането на филми и телевизионни програми.

Какво е специалност във филма?

Идеята зад тази образователна програма е една и съща, независимо дали се нарича филм и телевизия, производство на филмови изкуства или кинематографични изкуства, филмово и телевизионно производство. Студентите получават знания във всички аспекти на филмовото производство. Филмовите специалности си сътрудничат индивидуално и в екип със своите колеги, за да се научат как да пренасят идеи от сценария на екрана. Те преминават през строга и практическа учебна програма, за да разберат функциите на звука, осветлението, монтажа и други части от производството на филм.

Обичайни задачи за филмови специалности

Въвеждащите класове за фона и основите на визуалния разказ и продуцирането обикновено са първите курсове, които посещават филмовите специалности. Тази основа е изградена върху по-късни периоди и филмовите специалности могат да вземат уроци, особено по теми като правене на документални филми, писане на сценарии или създаване на рекламни и маркови материали. Освен това някои институции предлагат курсове по дигитален дизайн на игри, визуални ефекти и анимация.

В зависимост от училището, учениците от по-горно ниво могат да се съсредоточат върху област на интерес, като сценарий, кинематография или филмова продукция и режисура.

Филмовите специалности могат да предвидят семинари и практика като част от техните изисквания за степен, тъй като индустрията е много практическа. Някои програми изискват филмовите специалности да направят стаж.

Докато повечето от оборудването, от което учениците се нуждаят, за да завършат своите проекти, често се предоставя от училището, някои филмови програми изискват от учениците да заделят пари за непредвидени разходи като застрахователни премии.

Как да определите дали тази специалност е подходяща за вас

Филмовите специалности трябва да се интересуват от всички аспекти на киното и да разберат колко важен е всеки компонент за производството на филм или телевизионна програма, от светлинни и звукови ефекти до решения за кастинг и местоположение.

Студентите трябва да си сътрудничат добре с другите и да могат да играят различни роли, за да изпълняват групови задачи, тъй като правенето на филми изисква успешна работа в екип.

Професионалистите в тази област често поставят нередовни или удължени часове. Студентите, които изучават филми, трябва да имат силна работна етика и издръжливостта да стоят дълго време, докато снимат сцена или да стоят до късно, редактирайки видеоклипове, за да завършат проект навреме.

Какво мога да направя, ако се занимавам с кино?

Можете да работите като режисьор, продуцент, монтажист, оператор или режисьор, ако имате диплома по кино.

Работата със студия в Лос Анджелис, Ню Йорк или Атланта може да е необходима, ако искате да участвате в големи филми или телевизионни предавания. Това може да включва работа като оператор на камера, асистент в производството или на различни други позиции в индустрията.

Завършилите филмови училища могат да използват таланта си, за да създават музикални видеоклипове, реклами или маркови материали за организации като университети или спортни отбори.

Много студенти по кино продължават обучението си, като се записват в магистърски програми, които подобряват продуцентските им способности или задълбочават знанията им за бизнес страна на филмовия бизнес.

Институции с филмови специалности

Ето няколко колежа, които предлагат филмови специалности; можете да филтрирате и сортирате пълния списък с колежи тук.

Categories

Trending posts