Битката на филмовите училища

share

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Битката на филмовите училища, която се провежда за втора година, бързо се превръща в институция в Ню Йорк за местни и чуждестранни студенти по кино. Всеки сезон BFS, която се намира в непосредствена близост до легендарните студия Kaufman, ще прожектира широк спектър от студентски творби пред многобройна публика от приятели, поддръжници и професионалисти от индустрията, като победителите ще бъдат избрани чрез гласуване от публиката и ще получат над 2000 долара под формата на награди, ресурси от индустрията и връзки.

В рамките на “Битката на филмовите училища” ще се провеждат тримесечни прожекции на живо, въпроси и отговори с режисьори, коментари на публиката и възможности за създаване на мрежи. Крайната ни цел на фестивала, посветен на ученици, е да върнем състезателния характер на филмовото изкуство на преден план в индустрията. Филмовата индустрия е безкомпромисен бизнес. Третирането на студентските филми като колежанска атлетика ще доведе до значителен напредък в кинообразованието и до идентифицирането на нови режисьори по нов и оригинален начин. Филмовите училища имат едни от най-всеотдайните студенти, така че какъв по-добър начин да се почетат техните усилия от уникално представяне и състезание, както и права за хвалба за спечелилите филмови училища?

За нас е чест да подкрепим филмовата поредица “Катра”, един от 100-те най-добри филмови фестивали в света, и филмовия фестивал “Бауъри”, един от най-безкомпромисните и революционни фестивали в Ню Йорк.

Изпратете кандидатурата си днес и войните ще започнат!

Награди за най-добър независим филм

Имате повече шансове да спечелите с толкова много отличия! Нямате пари? Няма проблем. Наясно сме колко е трудно да се вземе решение за филм. Знаем дори колко е трудно да се разработи солиден сценарий (това е един от най-важните, но подценявани аспекти на целия процес), така че не се притеснявайте, ако бюджетът ви е ограничен (или не съществува). Истината е, че ни е писнало от Холивуд. Те се интересуват единствено от марките и маркетинга. Забравете за креативността, ентусиазма и визията. Всичко се състои в това да се използва вече съществуваща аудитория, за да не се налага да се поемат каквито и да било рискове. Ето защо високо ценим независимите режисьори. Разбираме какво е необходимо и сме тук, за да ви възнаградим, за да можете да получите признание за постиженията си. Искаме да подкрепим независимите филмови дейци, като отличим постиженията им с различни награди.

Най-приемливите кандидатури от 2021 г. ще бъдат прожектирани пред публика в Токио, Япония, в сградата Hatchobori Zero One в края на януари/началото на февруари. Между прожекциите на най-добрите филми ще проведем сесии за въпроси и отговори с присъстващите режисьори и ще анкетираме публиката за мнението им относно записите. Ще бъдат осигурени безплатно кафе, чай и освежителни напитки. Освен това до 31 януари ще връчим парична награда от 100 USD на най-добрия филм за годината като цяло (ще бъде избран само един филм); може да бъде късометражен или пълнометражен; за да получи 100 USD, представеният филм трябва да има PayPal; в противен случай ще го връчим на класирания на второ място). Преди това бяхме онлайн конкурс, но от 2019 г. и до 2021 г. го променихме, за да включим прожекция на живо на специално избраните от нас носители на награди, както и солидна парична награда. **ЕКСТРЕМНО ВАЖНО** Само най-изявените носители на награди, определени от нашите съдии, ще бъдат показани пред широката публика. Моля, имайте предвид, че много от носителите на награди няма да бъдат показани пред широката публика. Само няколко от избраните от нас филми ще бъдат показани пред публика. В Токио (както е характерно за повечето фестивали, само малка част от кандидатурите се оценяват, но ние избираме много по-значителен брой кандидатури и оценяваме всяка една) кандидатура, избрана за награди).

Определяме номинираните и победителите на всеки четири месеца (преди беше на всеки два месеца, но напоследък се промени), така че на филмовите творци не им се налага да чакат цяла година за резултатите. Това ви позволява да предизвикате интерес към идеята си незабавно. След изтичането на последния четиримесечен срок победителите и номинираните ще бъдат оповестени до края на следващия месец. Например, до 31 май ще бъдат публикувани резултатите за пролетния полугодие (записи, подадени през януари, февруари, март и април). Резултатите за летния срок (записи, получени през май, юни, юли и август) ще бъдат открити до 30 септември. Резултатите за зимния срок (записите, получени през септември, октомври, ноември и декември) ще бъдат достъпни на 31 януари.

Независимите награди за филми на ужасите са нашият сроден конкурс, ако имате филм на ужасите. Имаме същото общо управление, но различен набор от съдии и специални награди на едно място.

Categories

Trending posts

No posts found

Subscribe

Lorem ipsum dolor amet, consecte- tur adipiscing elit, sed tempor.