Select Page

Анжела Недялкова – новото лице в „Трейнспотинг” 2

Анжела Недялкова – новото лице в „Трейнспотинг” 2

Българската актриса Анжела Недялкова участва в новия филм на британския режисьор Дани Бойл – Трейнспотинг 2” , който е продължение на успешния филм от 90-те години със същото име, номиниран за „Оскар“ и отличен с наградата „БАФТА“ за сценарий: https://www.youtube.com/watch?v=CDPzcAGzvFA

В продължението се проследява животът на персонажите 20 години по-късно, а героинята на Анжела – Ники, е новото име сред известните актьори Юън Макгрегър, Робърт Карлайл, Джони Лий Милър и Юън Бремнър. Премиерата на „Трейнспотинг” 2 беше този месец в Единбург.  

Анжела Недялкова е само на 25 години, но вече е известна на публиката  с ролите си във филмите „Източни пиеси“ (2009) на Камен Калев, „Аве“ (2011) на Константин Божанов, „Пътят към Коста дел Маресме“ (2014) на Иван Ничев и „Досието Петров“ (2015), както и в успешния телевизионен сериал „Връзки”.  Актрисата е изиграла и една от главните роли в холандската продукция „Райска стая” на режисьора Йост Ван Гинкел, която бе холандското предложение за „Оскар” за 2015 г.

София творчески град на киното на Юнеско

На 1.12.2014 г. София се присъедини към мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО и бе удостоена с титлата "Град на киното". Сертификатът беше връчен от Генералният директор на международната организация г-жа Ирина Бокова на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

АРХИВ

Прочети още

ЛЮБОПИТНО

Сайтът се финансира от програма "Култура" на Столична община