Select Page

Изложба в НДК въвежда в „кухнята“ на анимацията

Изложба в НДК въвежда в „кухнята“ на анимацията

Български художници-аниматори разказват с ескизи и рисунки за процеса на създаване на анимационните филми в изложба, посветена на творческия процес в анимацията. На големи телевизори в изложбената зала се въртят и фрагменти от рисувани филми, които допълват картинката „от кухнята“.

Представянето на филми от 12-тия Световен фестивал на анимационния филм  ,  който се проведе през месец септември 2016 г. във Варна, ще бъде в Националния дворец на културата (НДК) в София от 27 до 29 януари 2017 г. В програмата са предвидени три пълнометражни филма и три сборни късометражни селекции от по 75 минути.

Освен това домакините организират детска работилница в Зала 4 на НДК в периода 25-27 януари, от 14:00 до 17:00 часа. Преподаватели от Нов български университет ще влязат в ролята на ментори и ще помогнат на децата да направят своя първи рисуван филм, който ще бъде прожектиран на 29 януари в кино „Люмиер”.

София творчески град на киното на Юнеско

На 1.12.2014 г. София се присъедини към мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО и бе удостоена с титлата "Град на киното". Сертификатът беше връчен от Генералният директор на международната организация г-жа Ирина Бокова на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

АРХИВ

Прочети още

ЛЮБОПИТНО

Сайтът се финансира от програма "Култура" на Столична община