Select Page

Режисьорът Ники Илиев – с ново приключение за зрителите

Режисьорът Ники Илиев – с ново приключение за зрителите

На въпрос „От къде идва заглавието на най-новия му филм – Нокаут, или всичко, което тя написа  , Ники Илиев разказва:  “All she wrote” всъщност е американски израз, свързан с Втората световна война, когато Америка е била на страната на съюзниците срещу Хитлер и са изпращали войници от другата страна на Океана, и тези войници са получавали писма от приятелките си, които много често обаче не са били дочаквани. Станало е традиция те да четат един на друг писмата си и всяко писмо след даден момент е започнало да завършва с израза: „That’s all she wrote” – “Това е всичко, което тя написа”. С други думи: „Край”. Така “All she wrote” става нарицателен израз за „Това е краят”. По-късно спортните коментатори започват да го използват в ситуации на нокаут на ринга. Решихме да използваме това заглавие, защото е двусмислено, т.е. има и любовна история, има и спортен елемент, има и много други неща, които зрителите ще видят. На български е: „Нокаут или всичко, което тя написа”, защото то значи и двете неща. Филмът е сниман в Ню Йорк, в Банско и в София.

В главните роли зрителите ще видят Гари Дърден, познат от сериала “От местопрестъплението” и българските актьори Саня Борисова и Орлин Павлов.

Филмът ще се появи на голям екран в началото на 2017-та година.

София творчески град на киното на Юнеско

На 1.12.2014 г. София се присъедини към мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО и бе удостоена с титлата "Град на киното". Сертификатът беше връчен от Генералният директор на международната организация г-жа Ирина Бокова на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

АРХИВ

Прочети още

ЛЮБОПИТНО

Сайтът се финансира от програма "Култура" на Столична община