Select Page

Филмовите фестивали: история, теория, методи, практики

Филмовите фестивали: история, теория, методи, практики

Интересът към филмовите фестивали нараства значително през последните десетилетия. Поради това закономерна е появата на изследването Филмови фестивали: История, теория, методи, практики , което е нов и значителен принос към досегашните проучвания по темата.

Изданието съдържа есета, написани от международно признати изследователи на киното. Обект на техните изследвания са както най-известните филмови фестивали в Европа, САЩ и Азия, така и по-малки филмови събития, които се провеждат по света. Проучени са възникването и развитието на филмовите фестивали, прилагането на теоретични методи при тяхното изследване и практиките на програмирането и финансирането им. Всеки от разделите в изданието има въвеждащ редакторски текст и полезни напътствия за бъдещи занимания по тази тема. Изданието може да бъде настолно четиво за студентите, които изучават кино, медии и други културологични специалности, както и за изследователи, работещи в това творческо поле.

София творчески град на киното на Юнеско

На 1.12.2014 г. София се присъедини към мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО и бе удостоена с титлата "Град на киното". Сертификатът беше връчен от Генералният директор на международната организация г-жа Ирина Бокова на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

АРХИВ

Прочети още

ЛЮБОПИТНО

Сайтът се финансира от програма "Култура" на Столична община