Select Page

Наградите на Софийската публика за филмите от Седмото издание на SoIndependent

Наградите на Софийската публика за филмите от Седмото издание на SoIndependent

Престижната награда „Независим дух на София”  тази година получава филмът „Американски мед” на британката Андреа Арнолд.  Наградата на публиката “Независим дух на София” за най-добър документален филм отива при „Щастливият филм” на режисорите Хилман Къртис, Бен Наборс и Стефан Загмайстер. Статуетката  „Независим дух на София” , изработена от българския художник Стефан Николаев, ще бъде връчена в САЩ на наградените.  Специален диплом получи и филмът на Уенди Сейб  „How You See it”, който също ще бъде връчен на режисьорката в Ню Йорк.

Жури в състав: режисьорите Костадин Бонев и Павел Веснаков и продуцентката Галина Тонева определи за първи път в рамките на SoIndependent награда на Българската асоциация на филмовите режисьори за най-добър български късометражен филм на „Любов” с режисьор Боя Харизанова, сценарист Симеон Венциславов и оператор Виктор Роев.

Наградата на първата пичинг сесия за проект в развитие бе връчена на „Прасето” с режисьор Драго Шолев и продуцент Елена Мошолова. Nu Boyana Film Studios присъди на авторите своята награда от 50 000 Евро в услуги и 5000 Евро в брой при започване на снимки. Проектът на Драго Шолев печели и включване в шортлистата на Independent Film Week 2017, както и едногодишно онлайн членство в IFP.

 

Седмото издание на „София индепендънт филм фестивал“ се  осъществи в партньорство със Столична община, НДК и Зайтгайст Венчърс.

Повече информация ТУК

Преслава Преславова

София творчески град на киното на Юнеско

На 1.12.2014 г. София се присъедини към мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО и бе удостоена с титлата "Град на киното". Сертификатът беше връчен от Генералният директор на международната организация г-жа Ирина Бокова на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

АРХИВ

Прочети още

ЛЮБОПИТНО

Сайтът се финансира от програма "Култура" на Столична община