Select Page

Международен ден на анимацията – 28 октомври 2016 г

Международен ден на анимацията – 28 октомври 2016 г

Българските аниматори ще отбележат в София своя международен празник с две събития: на 27 октомври от 16.20 ч. в аулата на НБУ ще бъде показана програмата „Избрани филми от Международния анимационен фестивал в Щутгарт – 2016“. Гостите ще се запознаят лично с проф. Иван Веселинов и с най-новата му книга  „50 канибали“. Ще бъдат прожектирани и неговите филми „История с вълк“ и „Джунгла под прозореца“.

На 28 октомври от 15.00 ч. в кинозалата на НАТФИЗ зрителите ще видят „Най-доброто от конкурсната програма на Международния анимационен фестивал в Щутгарт – 2016“, както и филмите на доц. д-р Цветомира Николова (1960-2015 г.) „А+Е“ и „Ревла“. След прожекцията ще бъде представена книгата „Скрити картинки и портрети из софийските градинки“ с участието на проф. Надежда Сейкова.

София творчески град на киното на Юнеско

На 1.12.2014 г. София се присъедини към мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО и бе удостоена с титлата "Град на киното". Сертификатът беше връчен от Генералният директор на международната организация г-жа Ирина Бокова на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

АРХИВ

Прочети още

ЛЮБОПИТНО

Сайтът се финансира от програма "Култура" на Столична община