Select Page

Български филм, отличен със „Сребърен Георги“ на 38-ия Международен московски кинофестивал

Български филм, отличен със „Сребърен Георги“ на 38-ия Международен московски кинофестивал

Пеещите обувки“ на режисьора Радослав Спасов разказва за живота на джаз музикантите Леа Иванова и Еди Казасян. Филмът добавя още един авторски прочит на темата за оцеляването на българските таланти под диригентската палка на ДС в годините на социализма. Това е само една от хилядите лични истории, които излизат на светло с отварянето на полицейските досиета след падането на Берлинската стена.

Коя е истината? Кой е врагът? Кои са границите на компромиса? Виновни ли са жертвите и защо днес сякаш забравяме за истинските палачи?

Филмът е една жизнерадостна приказка за отминали времена и джаз, но и за стаена мъка, която руши отвътре и обрича на самота. Филмът е реализиран с подкрепата на Националния филмов център, Столична община, Българска национална телевизия и Национален дворец на културата.

София творчески град на киното на Юнеско

На 1.12.2014 г. София се присъедини към мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО и бе удостоена с титлата "Град на киното". Сертификатът беше връчен от Генералният директор на международната организация г-жа Ирина Бокова на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

АРХИВ

Прочети още

ЛЮБОПИТНО

Сайтът се финансира от програма "Култура" на Столична община